Black & Sails Tadında Bir Seyahat: Filipinler, Palawan Adaları



2 dakikalık okuma
July 13, 2017

Netflix’te Black & Sails TV serisini izlediyseniz, Bahama Adalarında çevrilen meşhur bu diziyi hatırlarsınız. Tarihteki ünlü korsanlardan Kaptan Flint ve Long John Silver’ın hayatını konu alıyor. Dizi, Karayip Korsanları tadında ama ondan bir kumaş daha üstün.

İşte bu yaz Eşimle Palawan adaları seyahatimiz, beni tam da Black & Sails ortamına götürdü. Palawan, tarif etmekte zorlanacağım güzellikte bir şehir. Merkezi, Puerto Princesa. Fakat can alıcı güzellikteki yerleri El-Nido bölgesinde. 4 günlük seyahatim boyunca birbirinden güzel adalarını gezdim, yüzdüm, kod yazdım, tefekkür ettim.

Öğle yemeğini bir adada, sahil kıyısında, yarı denizin içinde yaptım(Bildiğin insansız bir ada). Mürekkep balığını tadıp, Lapu - Lapu yedim. Fotoğraf makinamla bol bol fotoğraf çekip notlar aldım.

Adada güzel bir ziyafet çektik - Palawan

Adada güzel bir ziyafet çektik - Palawan

Güzel insanlarla sohbet ettim. En güzel kumsala sahip adalarında yüzdüm. Kısaca sıradışı bir dört gün yaşadım. Seyahatim yorucu olsa da değdi.

Oralara yolunuz düşerse uçağınızın iniş yapacağı ilk yer Princesa Puerto bölgesi. Puerto Princesa, Palawan’ın merkezi. Bu kısımda de gezilecek yerler olsa da en can alıcı kısımlar El-Nido bölgesinde. Karayoluyla 6 saat gibi sürüyor. Bütçenize uygun orta güzellikte bir otele yerleştikten sonra yapacağınız ilk iş private turlara göz atmak olmalıdır. Bu turlardan isterseniz hepsini deneyin, isterseniz de gözünüze kestirdiğiniz en iyi paketi seçin.

Filipinler demek, deniz demek, balık demektir. Yani adalar ülkesi olan bu ülkede istediğiniz lokantada istediğiniz türden balık bulabilirsiniz. Uzakdoğu mutfağı biz Türklerin damak tadına çok uygun olmasa da balık balıktır ve helal-haram noktasında da en sıkıntısız yemektir diyebilirim. El-Nido’da bolca balık yersiniz ve taze tropikal meyve sularından içersiniz. Ben 11 yıldır buralarda yaşadığım için Filipin mutfağıyla ilgili bir sorunum yok :)

Son durağımız tekrar Puerto Princesa oldu ve Hue Hotels and Resorts adında sıradışı tasarımı olan bir otelde konakladık. Oteli çok beğendim. 3 yıldızlı bir otel olmasına rağmen Puerto Princesa gibi bir yerde bana 5 yıldızlı bir otel deneyimi yaşattı. Robinson Mall’e de yakın olması cabası.

Otelde kapı numaralarını sanatsal bir zevkle gölgeden oluşturmayı başarmış bir otelden bahsediyoruz. Hayatımda başka hiç bir yerde görmediğim konsepte sahip bir oteldi.

Gölgeden kapı numarası

Kısaca 4 günü haz alarak yaşadığım bir seyahat oldu. Bu tip tatiller iş yoğunluğunuzun sizde oluşturduğu yıpratmayı bir çırpıda temizleyiveriyor. Mutlaka yoğun bir stres yorgunluğuna maruz kaldığınız an en az 4-5 gün tatile çıkmalısınız.

Deniz Yıldızı


Etiketler: